Jio IQL Quiz Answer Today | Win 1 Gb Free Data Daily | 14th May

0

Jio IQL Quiz Answer |Tata Salt IQL Quiz Answer |Get Jio 1 GB Free Data |Jio Tata Salt IQL Quiz Today Answer |Win Byjus Yearly Subscription |Jio IQL Quiz 14th May Answers


Hello friend, Welcome back to another loot. We always try to inform you about latest offers and loots. Now we again back with the another Jio Data Loot. This offer is offer by the Tata Salt on the Myjio App. If you want to Get Daily 1GB free data then this blog is for you. As you know that we daily update the Amazon Daily Quiz Answer from which you can earn bumper prizes and rewards daily from Amazon Daily Quiz. Now it’s time for Jio IQL Quiz. You have great chances to grab daily 1 GB Free Jio Data by answering the simple questions. By given the Jio IQL Quiz Answer you can also win bumper prizes of Free Byjus Yearly Subscription.

Jio IQL Quiz Answer Today | Win 1 Gb Free Data Daily | 14th May

Jio IQL Quiz give you a great opportunity to earn free rewards and free 1 GB jio data. You have to answer the simple 10 question daily and chance to grab your free data daily. We will try to gives you all answers daily to get exciting rewards and jio 1 gb data. There are to many champaign are running on Myjio App and you can win Free Data and Voucher but Tata Salt Jio India Quizzing League (IQL) is the best option to get Free Jio Data. So follow our blog and answer the questions which are given below to get your Free Jio Data Daily.

Follow Our Telegram Channel To Get Updates Of all Answer Daily & Loot Update


Table of Contents

What Is Jio Tata Salt IQL Contest?

Tata Salt India Quizzing League Contest is an online Quiz Contest on Myjio App wherein the participant has to answer 10 multiple-choice quiz questions each day. By playing the Tata Jio IQL Contest you can win daily 1 GB Free Data & Many Rewards. The Contest will be live from 1st May 2020 to 14th May 2020.

Jio IQL Quiz Answer Today | Win 1 Gb Free Data Daily | 14th May

Play the game and grab your free jio data daily. Here is the answer below.


 

How To Play Jio IQL Contest?

Click Here To Play Directly From MyJio App

  • 1) First of all Open the Myjio App and tap on more options from top corner.
Jio IQL Quiz Answer Today | Win 1 Gb Free Data Daily | 14th May
  • 2) Furthermore, go to JioEngage option from there.
Jio IQL Quiz Answer Today | Win 1 Gb Free Data Daily | 14th May
  • 3) You will find the Tata Salt Jio IQL quiz options, simply go to it.
Jio IQL Quiz Answer Today | Win 1 Gb Free Data Daily | 14th May
  • 4) After open, just accept the terms and proceed further.
Jio IQL Quiz Answer Today | Win 1 Gb Free Data Daily | 14th May
  • 5) Now, fill your all details and go to question. (age should be maximum 17 years, so you can select below 17 years)
  • 6) Finally, answer all 10 questions correctly and chance to win Jio 1 Gb Data daily.
Jio IQL Quiz Answer Today | Win 1 Gb Free Data Daily | 14th May
  • 7) You can play daily and score more points to get bumper rewards of Free Byju’s Yearly Subscription .
  • 8) See the answers below and chance to win Free Data and Rewards.

Daily Jio IQL Quiz Answer Of 14th May 2020

Join Our Telegram Channel To Get Latest Update And Offer And Free Giveaway.

Question 1: Who among the following authored a book called ‘The Religion of Man’?

Answer: Rabindranath Tagore

Question 2: Which Indian state still follows a matrilineal system in which the elder daughter will inherit everything from the father? Identify the fsd state which was formed in the year 1972.

Answer: Meghalaya

Question 3: Dubash was a profession that was very common in British India. What did they do?

Answer: Translators

Question 4: Where in India is the Maitri suspension bridge located?

Answer: Ladakh

Question 5: What currency unit was used in India before it decimalized in 1957 and was equal to 1/16 of a rupee?

Answer: Anna

Question 6: Which Hindu saint is best known as the author of the epic Ramcharitmanas?

Answer: Tulsidas

Question 7: Who is known as the Father of Indian Ornithology and was the co-founder of the Indian National Congress?

Answer: AO Home

Question 8: In which Indian state would you find the Kempty waterfalls?

Answer: Uttarakhand

Question 9: Who became the fastest Indian Spinner to take 100 wickets in ODIs?

Answer: Kuldeep Yadav

Question 10: Which was the first state in India to implement the Mid Day Meal Scheme in the early 1960s?

Answer: Tamil Nadu


Daily Jio IQL Quiz Answer Of 13th May 2020

Join Our Telegram Channel To Get Latest Update And Offer And Free Giveaway.

Question 1: Which Rohit Shetty film has a similar sounding name with a film by Hrishikesh Mukherjee, that was released in 1979?

Answer: Golmaal

Question 2: Which of the following films was the first in sequence among the Apu Trilogy films?

Answer: Pather Panchali

Question 3: Which long distance train category name translates to ‘non-stop’ in Bengali?

Answer: Durronto

Question 4: The maximum mass of a stable white dwarf star was first discovered by which Indian scientist?

Answer: Subrahmanyan Chandrasekhar

Question 5: Which is the biggest, highest, and tallest dam in India?

Answer: Tehri Dam

Question 6: Which annual thirteen-day Indian classical music festival is held in Ahmedabad since 1980?

Answer: Saptak

Question 7: Found in abundance in the Himalayas, Kaiser – i – Hind is a type of which of these animals?

Answer: Butterfly

Question 8: In 2010, which animal was declared as the National Heritage Animal of India by the Environment Ministry?

Answer: Elephant

Question 9: Which of the following words is not found on the preamble to the constitution of India?

Answer: Legality

Question 10: In 1965, who chanted ‘Jai Jawan Jai Kisaan’ for the first time while addressing a rally ?

Answer: Lal Bahadur Shastri


Daily Jio IQL Quiz Answer Of 12th May 2020

Join Our Telegram Channel To Get Latest Update And Offer And Free Giveaway.

Question 1: Although nominated for nine Filmfare Awards, which 1975 film ended up winning only one award – M. S. Shinde for Best Editing?

Answer: Sholay

Question 2: The Arravali mountain range does not fall under which of these states?

Answer: Gujarat

Question 3: In 2017, Amitabh Bachchan & which actress was chosen as the new brand ambassadors for the Incredible India campaign.

Answer: Priyanka Chopra

Question 4: Mutua/Abhla textile from Gujarat primarily uses which of these decorative items on clothing

Answer: Mirrors

Question 5: Which school of art from Bihar was the world’s first independent school of painting which dealt exclusively with the commoner?

Answer: Patna Qalam

Question 6: Which Indian state is known for its Muga Silk sarees that are handwoven with gold and silver zari?

Answer: Assam

Question 7:Which town in Virudhunagar District of Tamil Nadu is known for its firecracker production?

Answer: Sivakasi

Question 8: Which coloured cap was awarded to the highest run scorer in the Indian Premier League?

Answer: Orange

Question 9: Which alternate name for Lord Shiva derives from the fact that he consumed the poison emanated during the Samudramanthan?

Answer : Neelkanth

Question 10: Which bank was set up based on the recommendations of the Hilton–Young Commission in 1935?

Answer: RBI


Daily Jio IQL Quiz Answer Of 11th May 2020

Join Our Telegram Channel To Get Latest Update And Offer And Free Giveaway.

Question 1: The president of India has two holiday homes. One of them is in Shimla, where is the other holiday home?

Answer : Hyderabad 

Question 2: In 1980, who became the first Indian to win the All England Open Badminton Championship?

Answer : Prakash Padukone

Question 3: In 1872, under which British General was the first census of India conducted?

Answer : Lord Mayo

Question 4: Which year is known as the ‘year of the great divide’ in the demographic history of India?

Answer : 1921

Question 5: Lok Sabha and Rajya Sabha compete for the Raghuramaiah cup. Which sport do the teams play?

Answer : Cricket

Question 6: Omkara, Maqbool, and Haider are Bollywood movies based on works of which playwright?

Answer : William Shakespeare

Question 7: Who is the only Indian to win the Abel Prize in mathematics?

Answer : Shrinivas Vardan

Question 8: Akhtari Bai Faizabadi is a legendary Gazal artist. Which name do we better know her by?

Answer : Beghum Akhtar

Question 9: Akhtar Bai Faizabadi is a famous Ghazal artist. By what name do we know him better?

Answer : Begum Akhtar

Question 10: Who among the following became the first minister of Education in Independent India?

Answer : Maulana Abul Kalam Azad


Daily Jio IQL Quiz Answer Of 10th May 2020

Join Our Telegram Channel To Get Latest Update And Offer And Free Giveaway.

Question 1: Which renowned industrialist, known by his eponymous company was a close confidante of MK Gandhi, calling him his 5th son?

Answer : Jamnalal Bajaj

Question 2: Known as the Lake City, where would you find the iconic Pichola Lake in India?

Answer : Udaipur

Question 3: Born in 1823 and credited with opening the 2nd textile mill in India, he was the first Indian to be appointed the President of Ahmedabad Municipality in 1885. Who is this, known as architect of modern Ahmedabad?

Answer : Ranchhodlal Chhotalal

Question 4: First manufactured in 1954, and modelled after the Morris Oxford, this legendary car stopped production in 2014. What car?

Answer : Ambassador

Question 5: Which Indian spinner has the nickname as ‘The Turbanator’?

Answer : Harbhajan Singh

Question 6: Which traditional Indian game, similar to hopscotch, is played on a single foot?

Answer : Langdi

Question 7: Which Indian musical instrument consists of a set of eighteen porcelain cups of varying sizes?

Answer : Jaltarangam

Question 8: Which musical instrument was played by Lord Ganesha and Nandi to accompany Lord Shiva’s Tandava?

Answer : Mirdangam

Question 9: Palden Thomgyul Namdyal was the last king of which of the following places?

Answer : Sikkim

Question 10: How many members represent the State of Mizoram in the Upper House of the parliament of India?

Answer : 1


Daily Jio IQL Quiz Answer Of 9th May 2020

Question 1: Who was the First Indian to Make to the cover of Time Magazine?

Answer: Mahatma Gandhi

Question 2:In which Indian jail would you find wards named after Sachin Tendulkar and Vinod Kambli?

Answer: Tihar Jail

Question 3: Which of the following organisation’s logo was created by M S Sethi?

Answer: Election Commission Of India

Question 4: Where was India’s first and only floating post office inaugurated in August 2011?

Answer: Srinagar

Question 5: Born as Ramchandra Panduranga Yawalkar, which leader’s first name means ‘General’?

Answer: Tatya Tope

Question 6: The Battle of Surat was fought in 1664 between Mughals and which other kingdom?

Answer: Marathas

Question 7: Mahant Bharatdas Darshandas is the only voter from which location, for whom a special polling booth is setup during every election?

Answer: Banej

Question 8: The famous battle of Kohima was fought in which year?

Answer: 1944

Question 9: Born Mohan Makhijani, but famously known as MacMohan this hindi character actor passed away in 2010. What famous role did he play in the film Sholay?

Answer: Samba

Question 10: If the British Government Honours for Hindus was Rao Bahadur, and for Sikhs was named Sardar Bahadur, what was the honor for Muslims and parsis called?

Answer: Khan Bahadur


Daily Jio IQL Quiz Answer Of 8th May 2020

Questions 1 . Which popular Indian show started as a way of introducing meditation and yoga to its young audience to strengthen the seven Chakras of the body through Kundalini Yoga thereby becoming a superhuman?

AnswerShaktimaan

Question 2.  Which gifted genius’ encounter of the book ‘A Synopsis of Elementary Results in Pure and Applied Mathematics’ by GS Carr at a young age of 16 is generally acknowledged as a key element in awakening the genius of this man ‘who knew infinity’?

Answer Srinivasa Ramanujan

Question 3. Which political leader authored the book ‘My Country, My Life’, and was born in Karachi?

AnswerLK Advani

Question 4. What was started on the recommendation of the Macaulay committee in 1922?

Answer UPSC

Question 5. Which Indian organization’s commercial and marketing arm is quite fittingly named the Antrix Corporation?

Answer 5 – ISRO

Question 6. Which infamous and controversial per s was born in a Marathi family and was brought up as a girl, having his nose pierced with a nose-ring which gave him the nickname everyone knows him by?

AnswerNathuram Godse

Question 7. Which popular character’s Indian version is the character of a simple boy named Pavitr Prabhakar who moves to Mumbai with his Aunt Maya and Uncle Bhim, befriends the popular girl in his school Meera Jain and fights a local crime lord named Nalin Oberoi?

AnswerSpider Man

Question 8. According to the Vayu Purana, which river flows through Kurukshetra?

AnswerDrishadati

Question 9. Which Indian state attained statehood on 21st January 1927?

Answer Tripura

Question 10. Who was the first governor of united province of Independent India and was INC president from 1925 to 1926 ?

AnswerSarojini Naidu


Terms & Conditions Of Jio IQL Quiz

  • Non-Jio customers can also participate in the contest so long as you are able to download MyJio app and register in MyJio App.
  • This Contest is open only to children of Indian nationality between the age group of 10 years to 17 years
  • There is no time limit to answer any question. However, you may answer each question only once.
  • You can play maximum one time daily from one account.
  • Your lucky draw will concluded after you answer all 10 questions correctly.
  • Daily 1000 user can be win 1 Gb Free Jio Data.
  • There are no fees for playing the Tata Salt IQL Contest.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here